Komu nagrada novo mesto?

Nocoj ob 20. uri bodo v Galeriji Simulaker podelili nagrado za najboljšo kratkoprozno zbirko preteklega leta. Zanjo so nominirane zbirke Noben glas Suzane Tratnik, Postopoma zapuščati Misantropolis Davorina Lenka, Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe Lucije Stepančič in Bojne barve Jedrt Lapuh Maležič.

Vabljeni, da se nam pridružite na dvodnevnem festivalu, ki bo vključeval pogovore z nominiranci, podelitev nagrade, koncert in strokovno okroglo mizo.

PETEK, 29. 9. 2017

20:00, Galerija Simulaker

Pogovoru z nominiranci, ki ga bo vodila Jedrt Jež Furlan, bo sledila razglasitev nagrajenca za najboljšo kratkoprozno zbirko.

21:30, Hostel Situla

Večer se bo nadaljeval s koncertom glasbene skupine Tretji kanu ter prijetnim druženjem in pogostitvijo v Hostlu Situla.

SOBOTA, 30. 9. 2017

10:00, rezidenca Goga

Kava z nagrajencem.

Pogovor bo vodila Carmen L. Oven.

12:00, Gimnazija Novo mesto

Okrogla miza “Od fabule do novega mesta”

Vse več je indicev, da je kratka zgodba izjemno priljubljena zvrst za preizkušanje pisateljske forme in veščin. Zato nas bo na okrogli mizi zanimalo, zakaj in kako kratke zgodbe (še) pišemo/pišejo, zakaj jih (ne) beremo, kako jih ocenjujemo in cenimo ter zakaj jih do danes nismo cenili dovolj, da bi jih nagrajevali. Posvetili se bomo sistemskim pogojem, ki kratki zgodbi morda niso najbolj naklonjeni, predvsem pa pisateljem, ki se zdijo zahtevam kratke zgodbe še prav posebej dorasli.

Gostje:

  • Tanja Lesničar Pučko, prevajalka, novinarka in publicistka;
  • Aljoša Harlamov, urednik Cankarjeve založbe, publicist in pisatelj;
  • Blanka Bošnjak, docentka za slovensko književnost na FF UM;
  • Tina Kozin, literarna kritičarka, pesnica in urednica.

Okroglo mizo bo povezovala literarna kritičarka in novinarka Mojca Pišek.

Soorganizator dogodka je Gimnazija Novo mesto.